RomânăEnglish

Institutul de Istorie Vă invită luni, 24 iunie 2019, ora 12.00, la Conferința științifică "Memoria remanentă. Prezentarea rezultatelor științifice ale Programului de stat ”Recuperarea și valorificarea istorică a memoriei victimelor regimului totalitar-comunist din RSS Moldovenească în perioada anilor 1940-1941, 1944-1953", care se va desfăşura în Sala de conferințe a Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală.

Invitaţie-program:

Read more...Institutul de Istorie a organizat la 18 iunie 2019 o şedinţă festivă dedicată sărbătorii profesionale Ziua Istoricului, instituită prin decizia Guvernului Republicii Moldova, nr. 427, din 10 iunie 2011, în semn de prețuire a aportului comunității istoricilor la promovarea adevărului istoric și a valorilor democratice. Lucrările şedinţei, găzduite tradiţional de Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, au adunat academicieni, cercetători, cadre didactice din învăţământul liceal şi universitar, muzeografi, elevi şi studenţi. Şedinţa a fost moderată cu multă voie bună de Conf. univ. dr. Valentin CONSTANTINOV şi Dr. Cristina GHERASIM, cercetători științifici în cadrul Institutului de Istorie.

Read more...Pe 29 mai 2019 la Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost vernisată expoziția Rusaliile Negre. Deportarea în Bărăgan, a Centrului Internațional de Studii asupra comunismului din cadrul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Evenimentul a fost realizat în cadrul protocolului de cooperare încheiat între Muzeul Național de Istorie, Institutul de Istorie și Fundația Academia Civică de la București.

Read more...

Institutul de Istorie anunță Ședința Consiliului Științific Specializat D 631.05 – 55 pentru susținerea publică a tezei de doctor în filosofie a dlui Roman Belogorodov: Redimensionarea relațiilor sociale: dilema prizonierului la specialitatea 631.05 - Filosofie socială, antropologie filosofică, filosofia culturii

Conducător științific Ana Pascaru, doctor habilitat în filosofie

Ședința CȘS va avea loc pe 02 iulie 2019, ora 15.00 pe adresa: mun. Chișinău, MD-2012, str. Mihail Kogălniceanu 82, Bloc Administrativ, et. 1, Sala de Conferințe.

RSS