RomânăEnglish

EvenimenteInstitutul de Istorie a participat în cadrul evenimentului organizat la 10 noiembrie 2018 de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu ocazia "Zilei Internaţionale a Științei”. În incinta şi curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei, 36 de instituții de cercetare din țară au organizat mai multe activități educative şi de promovare a ştiinţei. Evenimentul a fost inaugurat de către secretarul de stat al MECC Elena Belei. Cercetătorii Institutului de Istorie au propus publicului o expoziţie de carte, hărţi şi copii de documente medievale, prezentată în cadrul reportajului în direct pentru vizitatori de către dr. Sergiu TABUNCIC, cercetător ştiinţific coordonator în cadrul secţiei de Istorie Medievală.Cercetătorii Institutului de Istorie Acad. Andrei EŞANU şi dr. Valentina EŞANU au obţinut medalia şi premiul nominal al AŞM în domeniul istoriei „Alexandru Boldur”. Decernarea premiului a avut loc la 9 noiembrie 2018, în cadrul festivităţii solemne organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei.


La 21 iunie 2018, în cadrul şedinţei Senatului Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, a avut loc ceremonia de decernare a însemnelor de Doctor Honoris Causa domnului mem.cor. prof.univ. dr.hab. Demir Dragnev. Evenimentul a fost găzduit de Sala Senatului a Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

La 26 iunie 2018, Sala de Conferinţe a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a găzduit două evenimente importante în activitatea ştiinţifică a Institutului de Istorie - susţinerea publică a tezelor de doctor habilitat de către cercetătorii Maria DANILOV (CARTE ȘI CENZURĂ ÎN BASARABIA (1812-1917) şi Igor CERETEU (CARTEA ROMÂNEASCĂ VECHE ÎN ESTUL MOLDOVEI (sec. XVI-XIX).


În ziua de 18 iunie, în Republica Moldova este consemnată Ziua Istoricului. Cu această frumoasă ocazie, la 18 iunie 2018,  în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei (parter), a avut loc o adunare festivă, consacrată Zilei Istoricului. La festivitate au participat toţi cei pentru care Istoria reprezintă o valoare supremă. Discursurile festive au fost întregite de elevii Liceului Teoretic cu profil de arte "Nicolae Sulac", care au interpretat melodii patriotice din repertoriul Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici

RSS
Institutul de Istorie, str. 31 August 1989, 82, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022-234-541 | e-mail: director@history.asm.md
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC