RomânăEnglish

Întruniri ştiinţifice

În perioada 20-23 noiembrie 2019, conf. univ. dr. Silvia Corlăteanu-Granciuc și dr. Andrei Emilciuc au realizat un stagiu științific la Institutul de Studii al spațiului Mediteranei din orașul Napoli, al Consiliului Național de Cercetări din Italia (ISMed-CNR). Activitatea a demarat în cadrul proiectului bilateral 18.80013.16.06.04/It. Rețele de asistență și solidaritate din perspectiva istorică. Italia și Moldova: studiu comparativ realizat în parteneriat cu ISMed-CNR.

În cadrul seminarului planificat la ISMed-CNR, pe data de 21 noiembrie, dr. Andrei Emilciuc a prezentat comunicarea Elements of social assistance and solidarity in Bessarabia (1812-1918), iar conf. univ. dr. Silvia Corlăteanu-Granciuc a prezentat comunicarea Politica socio-economica dello stato sovietico nella RSS Moldava nel periodo del regime comunista (1944-1991). Totodată, comunicările colegilor italieni au servit bun prilej de preluare a practicilor italiene în domeniu.

Pe data de 22 noiembrie 2019, la invitația Departamentului Relații Internaționale din cadrul Facultății de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității „Federico II” din Napoli, istoricii de la Chișinău, Silvia Corlăteanu-Granciuc și Andrei Emilciuc au susținut în fața studenților Facultății federicane o prelegere cu tema L'identità della Moldova nell'Europa Orientale dall'Antichità ad oggi. Prelegerea a fost susținută în cadrul cursului general „NATO și Europa de Est”.

Activitățile au fost însoțite de vizita de documentare la Biblioteca științifică a ISMed-CNR.


RSSPublicată de Institutul de Istorie pe Luni, 16 noiembrie 2020LA CE AJUTĂ ISTORIA

Retorică întrebare și sigur fără rost!

Trăind fără Istorie rămâi în viață prost...

Cunoașterea trecutului nu este o plăcere -

Ea este o avere, pe care viața-ți cere

Să o cunoști... pentru a fi mai sus de alte mamifere!

Vlad MISCHEVCA

Institutul de Istorie, str. 31 August 1989, 82, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022-234-541 | e-mail: director@history.asm.md
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC