RomânăEnglish

Întruniri ştiinţifice

În perioada 20-23 noiembrie 2019, conf. univ. dr. Silvia Corlăteanu-Granciuc și dr. Andrei Emilciuc au realizat un stagiu științific la Institutul de Studii al spațiului Mediteranei din orașul Napoli, al Consiliului Național de Cercetări din Italia (ISMed-CNR). Activitatea a demarat în cadrul proiectului bilateral 18.80013.16.06.04/It. Rețele de asistență și solidaritate din perspectiva istorică. Italia și Moldova: studiu comparativ realizat în parteneriat cu ISMed-CNR.

În cadrul seminarului planificat la ISMed-CNR, pe data de 21 noiembrie, dr. Andrei Emilciuc a prezentat comunicarea Elements of social assistance and solidarity in Bessarabia (1812-1918), iar conf. univ. dr. Silvia Corlăteanu-Granciuc a prezentat comunicarea Politica socio-economica dello stato sovietico nella RSS Moldava nel periodo del regime comunista (1944-1991). Totodată, comunicările colegilor italieni au servit bun prilej de preluare a practicilor italiene în domeniu.

Pe data de 22 noiembrie 2019, la invitația Departamentului Relații Internaționale din cadrul Facultății de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității „Federico II” din Napoli, istoricii de la Chișinău, Silvia Corlăteanu-Granciuc și Andrei Emilciuc au susținut în fața studenților Facultății federicane o prelegere cu tema L'identità della Moldova nell'Europa Orientale dall'Antichità ad oggi. Prelegerea a fost susținută în cadrul cursului general „NATO și Europa de Est”.

Activitățile au fost însoțite de vizita de documentare la Biblioteca științifică a ISMed-CNR.


RSS
Publicată de Institutul de Istorie pe Sâmbătă, 28 martie 2020


LA CE AJUTĂ ISTORIA

Retorică întrebare și sigur fără rost!

Trăind fără Istorie rămâi în viață prost...

Cunoașterea trecutului nu este o plăcere -

Ea este o avere, pe care viața-ți cere

Să o cunoști... pentru a fi mai sus de alte mamifere!

Vlad MISCHEVCA


Institutul de Istorie, str. 31 August 1989, 82, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022-234-541 | e-mail: director@history.asm.md
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC