RomânăEnglish

Lansări


La 6 septembrie 2018 a fost lansată cartea Mai este acesta oare un filosof? Eseu despre Karl Marx, apărută la editura Cartea Românească. Evenimentul a fost organizat de Sectorul Filosofie al Institutului de Istorie în cooperare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane din Craiova, al Academiei Române.

Autorul cărții Ion Militaru, cercetător științific I la Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor” a vorbit despre geneza acestei cărți ca proiect intelectual și despre necesitatea lansării ei, mai ales într-o zonă care a fost mult mai marcată de urmele pașilor lui Marx, Lenin, decât în Vestul Europei.

În discuții asupra cărții, dar și asupra marxismului în general, au participat dr. hab. Gheorghe Bobână, dr. Rodica Ciobanu, dr. Andrei Perciun, dr. Alexandru Cosmescu, dr. conf. univ. Virgiliu Bîrlădeanu, și colegii de la Institutul de Cercetări Socio-Umane din Craiova, al Academiei Române: dr. Nicolae Mihai, drd. Silviu-Gabriel Lohon. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Universității de Stat „Dimitrie Cantemir”.


RSS
Publicată de Institutul de Istorie pe Sâmbătă, 28 martie 2020


LA CE AJUTĂ ISTORIA

Retorică întrebare și sigur fără rost!

Trăind fără Istorie rămâi în viață prost...

Cunoașterea trecutului nu este o plăcere -

Ea este o avere, pe care viața-ți cere

Să o cunoști... pentru a fi mai sus de alte mamifere!

Vlad MISCHEVCA


Institutul de Istorie, str. 31 August 1989, 82, Chişinău, Republica Moldova
tel.: (+373) 022-234-541 | e-mail: director@history.asm.md
Administrare și întreținere site web: Andrei EMILCIUC